Поширення зарази

Поширення зарази

April 9, 2020
Diary
Imported, R:eviewed, Sonos

Після того, як музика в нашому домі зазвучала по новому - дуже яскраво стало помітно, який же гівняний звук у плаского телевізора. Воно то ясно, що взятися хорошому там нізвідки, але раніше принаймні не було із чим порівнювати.

Тому я почав приглядатися - дуже недовго, і обрав одразу саундбар Sonos Beam. Обрати було легко - я хотів саме Sonos заради інтеграції із існуючим Сімфоніском, але як я вже згадував, цінник у Соноса преміальний - тому в мене не було іншого вибору, окрім як зупинитися на самому дешевому. І то я ще чекав розпродажу на Чорну п’ятницю, аби іще хоч трошечки заощадити.

Із саундбаром телевізор засяяв новими фарбами заграв новими звуками. Настроюється все так же просто - апплікуха в телефоні каже “Я тут бачу колонку, ану натисни на ній кнопку” - натискаєш, щоб підтвердити що колонка дійсно твоя, воно робить якусь внутрішню магію  і бац - уже дві колонки, і всі ті стотищмільйонів стрімінгових серівсів і оффлайнова фонотека тепер можуть грати на дві колонки. По повітрю.

До телевізора він підключається HDMI  кабелем у спецвхід зі зворотнім зв’язком - тобто весь звук, який на телевізон приходить - з самого телевізора чи із іншого HDMI-входу - йде на саундбар, і гучність регулюється на телевізорі. Красота!

Більш того, звук із телевізора може йти також і на друго колонку в системі - як налаштуєш.

Але це звучить якраз неприємно - коли і від телевізора, і зліва говорить те ж саме кіно. Тому для фільмів - саундбар, для музики - обидві.

Це вже продукт без Ікеї, але і серйозніший - має вбудовані мікрофони, тому окрім говорити може ще і слухати через Гугл Ассістант або Амазон Алексу, має зверху сенсорну панель (вірніше, просто тач-ділянку) - гучність, пауза, перемотка. Панель (і мікрофон) вимикається, на щастя, бо реагує не тільки на людські пальці, а і на кошачі лапи.

Такий передноворічйний різдвяний подарунок спричинив іще одну покупку  - рідні ніжки телевізора були надто низенькими, меншими за саундбар, і він собою закривав інфрачервоний приймач для пульта. А ззаду телевізора він ну ажніяк не влаштовував моє почуття прекрасного - і не тільки тому, що хотілося похвастатися гостям (яких все одно не буває)), за яку мажорну колонку я виплачую кредит,  а і тому що хотілося користуватися сенсорною панелькою - а кішки ще тоді не було -  та і взагалі негарно. Тому купив іще за півціни телевізора центральну ногу із налаштовуваною висотою аби підняти його над колоночкою. На які тільки жертви люди не підуть заради музики…

comments powered by Disqus