User Manual

User Manual

December 30, 2023
diary
articles, self

Напиши інструкцію по своїй експлуатації #

Дізнався про таку собі цікаву техніку, як інструкція до самого себе: пропонується по простому шаблону або в довільній формі написати для інших людей інструкцію з експлуатації обʼєкта “Я”

Ковід/постковід, віддалена робота, люди одне одного не бачать і не знають, оце все таке - а тут поділитися особистою інформацією це

показазує вразливості і вибудовує повагу у команді
ідея в тому, щоб записати ключові речі котрі ви хочете щоб члени команди знали одне про одного

Типу всі такі розкриваються, підставляють мʼякотку де вони вразливі, і починають одне одного краще розуміти та довіряти.

Звучало непогано, то я зробив і по шаблону, і задачу із зірочкою - у довільній формі. І так мені ця ідея сподобалася, що я аж захотів щоби такий юзер мануал був до всіх людей. Це ж безцінно, якщо можна десь прочитати, що ось оця людина вважає за “базу” чи за той багатостраждальний “common sense”, котрий у всіх різний….

Особливо корисно це має бути для моїх “закордонних” знайомих та колег - можливість зайвий раз нагадати, що ми виростали у різних культурах, тому набір “дефолтів” може бути різний.

Власне, інструкція #

Тому ось вона, інструкція - хоча може просто набір фактів. Work in progress, подивимося, що із того вийде і чи взагалі це гарна думка.
У найгіршому випадку, буде над чим посміятися через декілька років.

comments powered by Disqus